logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Seçmeli Ara Sınav - Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş

Soru 1:

Acil durum planlaması piramidinin tepesinde aşağıdakilerden hangisi yer almaktadır?

Soru 2:

2001-2011 yılları arasında yaşanan afetlere baktığımızda,doğal afetlerin yüzde kaçı iklim olaylarına bağlı oluşmuştur?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi jeolojik tehlikelerden biri değildir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi meteorolojik tehlike türlerindendir?

Soru 5:

Aşağıdaki afet yönetimi aşalarının hangisinde hayati aktivitelerinin minimum düzeyde karşılanabilmesi için gereken tüm çalışmaları yapmak ana hedeftir?

Soru 6:

Tehlikenin meydana gelme sıklığı Mevsimsel durum Başlangıç hızı Tehlike profili karşılaşılacak her bir tehlike için yukarıdaki bilgilerden hangilerini içermelidir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi afete ve acil duruma hazırlık aşamasında gerçekleştirilen faaliyetlerden biri değildir?

Soru 8:

Aşağıdakilerden hangisi afetlere ve acil durumlara hazırlık olma konusundaki faaliyetlerden değildir?

Soru 9:

Kriz yönetim ekibinin, çeşitli acil durumlara veya olası tehlikeli durumlara müdahale edebilmesi için  beş fonksiyonu yerine getirebilecek yöneticilerden ve kıdemli personelden oluşturulması gerekmektedir. Acil durum müdahalesinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla destek, kaynak ve hizmet sağlamaktan sorumlu olunan fonksiyon aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 10:

I. Sera gazlarının üretiminin artması. II. Yanlış tarım faaliyetlerinin uygulanması. III. Sanayileşmenin artması. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri küresel ısınmanın nedenleri arasında yer almaktadır?

Soru 11:

Dünya nüfusunun artması ve sanayileşmeye bağlı olarak nüfusun belirli yerlerde toplanması, Her doğal tehlikenin ve sebep olduğu kayıpların kayıt altına alınamaması Ekonomik gelişmelere bağlı olarak daha büyük yatırımların yapılması EM-DAT verilerine göre yukarıdakilerden hangileri dünyadaki doğal afet sayısı ve bunlardan etkilenen insan sayısı artarken, can kaybı sayısının azalmasının sebeplerindendir?

Soru 12:

1)Her türlü tehlikenin etkilerine karşı hazırlıklı olmak, 2)Tehlikeleri hafifletmek veya önlemek, 3)Müdahale etmek ya da iyileştirmek amacıyla eldeki kaynakların hazırlanması, 4)Planlama, 5)Karar verme ve değerlendirme, sıralanan maddelerden hangileri acil durum yönetiminin süreçlerini kapsamaktadır?

Soru 13:

1) Zarar azaltma, 2) Hazırlık, 3)Müdahale, 4) İyileştirme ifadelerden hangileri bütünleşik modern afet yönetimi sisteminin maddelerindendir?

Soru 14:

Acil durum hazırlık sürecinin bütün evrelerinde örgütü dış dünyaya karşı temsil eden ve örgütün saygınlığını korumak için en önemli unsurlardan olan birey aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklı afetlerdendir?

Soru 16:

Aşağıdakilerden hangisi topluluk varlıklarından Ekonomik ve İnşa Edilmiş Varlıkların alt gruplandırmasında açıklanmamıştır ?

Soru 17:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi Acil Durum Yönetim Merkezin Operasyon Bölümü'nün görevlerinden birisidir?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklı afetlerden birisidir?

Soru 19:

Aşağıdakilerden hangisi doğal tehlikelerin doğal afete dönüşme nedenlerinden biridir?

Soru 20:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinin görevleri arasındadır?