logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş

Soru 1:

I.  Koruyucu giysiler ve sağlam ayakkabılar giyme. II. Afet ve acil durum çantasını alma. III. Önceden belirlenen toplanma yerine ulaşma. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri tahliye anında uygulanması gerekenler arasında yer almaktadır?

Soru 2:

Doğa, insan veya teknolojiden kaynaklanan bir tehlikenin risk oluşturması durumunda, tehlikeden etkilenen veya etkilenme ihtimali olan kişilerin emniyetli bir yere taşınmasına ........ denir. Yukarıdaki cümlede boş bırakılan alana aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

Soru 3:

Aşağıdakilerden hangisi hazırlık evresi çalışmalarından biridir?

Soru 4:

Siren sesi ile kurulan iletişimlerde toplumu hazırlıklı olunması amacıyla uyaran renk aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 5:

I. Tatbikatın türü II. Tatbikatın yapılacağı düzey III. Tatbikatın amacı ve kapsamı Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri acil durum tatbikatlarında yer alacak paydaşlardan biridir?

Soru 6:

İleri teknoloji ve uydu gözlem sistemleri aracılığıyla tehlikelerin önceden belirlenmesi ve acil durum ekiplerinin en kısa sürede olaya müdahale etmelerine yarayan sisteme ne ad verilir?

Soru 7:

Aşağıdaki ekiplerden hangisi doğalgaz, lpg ve elektrik gibi yangınlara sebep olabilecek unsurların kontrolünden sorumludur?

Soru 8:

I.Personele denemenin zamanı ile ilgili bilgilendirme yapılmamalıdır. II.Deneme öncesinde Güvenlik Müdürü, her istikamette zamanı ölçecek, istikametlerdeki yoğunlukları gözlemleyecek personeli belirlemelidir. III.Deneme planlanan saatte başlatılmalıdır. Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri tahliye planı denemesi yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer almaktadır?

Soru 9:

I. Deprem II. Sel III. Heyelan Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri doğal temelli olaylardır?

Soru 10:

Yukarıdaki Nicel Risk Değerlendirme Tablosu ile aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru biçimde örtüşmektedir?

Soru 11:

I.Elektrik fişleri prizlerden çıkarılmalıdır. II.Açık bina camları kapatılmalıdır. III.Üzerinde "YANGINDAN İLK KURTARILACAK" işareti olan eşyalar alınmalıdır. IV.Odayı terk ederken, oda kapısı kilitlenmelidir. Herhangi bir acil durumda bulunulan yeri terk etmeden önce, eğer yeterli zaman varsa, yukarıdakilerden hangileri yapılmalıdır?

Soru 12:

Küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin yaygın olarak bilinen en önemli etkisi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi iletişim ve koordinasyon bağlamında yapılması gereken işlerden biri değildir ?

Soru 14:

Afet ve acil durumlara müdahale etmek üzere görev alan kurum ve kuruluşlarda acil durumun yönetimi ve imkanların en etkin şekilde kullanılması amacıyla, müdahale odaklı, geçici ve dar kapsamlı oluşturulmuş modüler saha acil yönetim sistemi olarak tanımlanan aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik'e göre çalışanların uyması gereken yükümlülüklerden birisi değildir?

Soru 16:

I.Gerekli görülen görevlerin tanımlarını yapmak II.Görevlerin takım içerisinde dağılımını yapmak III.Acil durum planlama takımını oluşturmak ve gerekli yetkilendirmeyi yapmak Yukarıdakilerden hangileri acil durum planlama sürecinde üst yönetimin faaliyetlerindendir?

Soru 17:

Aşağıdakilerden hangisi afetlerin özelliklerinden biri değildir?

Soru 18:

Deniz üstünde veya altında tehlikeye maruz kalan, kaybolan veya kazaya uğrayan deniz araçlarının her türlü araç, özel ekipman veya kurtarma birlikleri kullanılarak aranması ve kurtarılması işleriyle ilgilenen kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 19:

I. Hızlı bir şekilde kapalı mekana girilmesi. II. Kapıların ve pencerelerin hızlıca kapatılması. III. Havalandırma sistemlerinin, baca girişlerinin kapatılması. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri yerinde sığınak konusunda dikkat edilmesi gerekenler arasında yer almaktadır?

Soru 20:

Tatbikat sürecinin başarıyla gerçekleşmesindeki en önemli hazırlık aşağıdakilerden hangisidir?