logo
Daha önce çıkmış sorular ve yeni eklenen sınavlar! Hemen keşfetmeye başlayın.

Final Sınavı - Acil Durum Bilgisi ve Yönetimine Giriş

Soru 1:

".........", ortaya çıkan, oluşan durum; ilgiyi çeken veya çekebilecek nitelikte olan her türlü iş, hadise, vaka olarak tanımlanmaktadır. Yukarıdaki tanımda boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?

Soru 2:

Aşağıdakilerden hangisi tatbikat öncesi sürece ait bir bileşendir?

Soru 3:

Afet ve acil durumlara müdahale etmek üzere görev alan kurum ve kuruluşlarda acil durumun yönetimi ve imkanların en etkin şekilde kullanılması amacıyla, müdahale odaklı, geçici ve dar kapsamlı oluşturulmuş modüler saha acil yönetim sistemi aşağıdakilerden hangisidir?

Soru 4:

Aşağıdakilerden hangisi bir afet/acil durum organizasyonuna ihtiyaç duyulmasının temel nedenidir?

Soru 5:

Afet sonrası altın olarak değerlendirilen saat dilimi kaç saatir?

Soru 6:

Aşağıdakilerden hangisi topluma veya çevreye zarar verme olasılığı olan, acil durum veya afete dönüşebilecek potansiyel olay veya bir durum anlamına gelmektedir?

Soru 7:

Aşağıdakilerden hangisi basın sözcüsünün (Halkla ilişkiler görevlisi) görev tanımıdır?

Soru 8:

I: Potansiyel kayıplar II: Deprem, hastalık III: İhtimal, şiddet AFAD 2014, tanımına göre aşağıdakilerden hangisi ya da hangileri "risk" olarak değerlendirilmektedir?

Soru 9:

"Afetlerin tüm olası etkileri dikkate alınmalı ve onlara karşı ülkenin bütün kurumları ve toplum oluşturan bütün bireylerle birlikte hazırlanılmalıdır." cümlesi hangi kuralı açıklamaktadır?

Soru 10:

İşlevsel tatbikat ekibi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru şekilde verilmiştir?

Soru 11:

I.  Yetkililer sorumluluklarıyla ilgili kritik konularda bilgi sahibi olur. II. Ekibe problem çözme konusunda deneyim kazandırır. III. Katılımcılar karşılıklı bilgi paylaşır. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri masabaşı tatbikatların faydaları arasında yer almaktadır?

Soru 12:

I. Seminerler II. Çalıştaylar III. Oyunlar Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri tartışma tabanlı tatbikatlar arasında yer almaktadır?

Soru 13:

Aşağıdakilerden hangisi acil durum öncesinde yapılması gerekenlerden birisi değildir ?

Soru 14:

Aşağıdakilerden hangisi belirsizlik meydana getiren nedenlerden değildir ?

Soru 15:

Aşağıdakilerden hangisi insan kaynaklı afet gruplandırmasında yer alır?

Soru 16:

"Olay" kavramı düşünüldüğünde aşağıda yazılanlardan hangisi yanlıştır?

Soru 17:

Aşağıdaki seçeneklerden hangisi insan kaynaklı afetler arasında yer almaktadır?

Soru 18:

Aşağıdakilerden hangisi acil durum tatbikatlarında yer alacak paydaşları etkileyen faktörlerden değildir?

Soru 19:

I. Elektrik fişleri prizlerden çıkarılmalı II. Kapalı bina camları açılmalı III. Odayı terk ederken oda kapısı kapatılmalı Herhangi bir acil durumda bulunulan yeri terk etmeden önce yeterli zaman varsa yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri yapılmalıdır?

Soru 20:

I. Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı II. Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi III. Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri ülkemizdeki başlıca acil durum merkezleri arasında yer almaktadır?